Gémes Természetjáró Egyesület

közhasznú szervezet

 

Kezdőlap

Magunkról

Híreink

2016. évi hírek

2015. évi hírek

2014. évi hírek

2013. évi hírek

2012. évi hírek

2011. évi hírek

2010. évi hírek

2009. évi hírek

2008. évi hírek

2007. évi hírek

2006. évi hírek

2005. évi hírek

 

 

 

Egyesületi hírek 2017.

 

Jubileumunk alkalmából a Természetjáró Turista Magazin című folyóiratban egész oldalas cikk jelent meg az egyesületről. Az ünnepi összejövetelről a Wekerle című folyóirat is beszámolt.

Tisztújító közgyűlésünkön a tagság újraválasztotta az egyesület eddigi vezetőit, sem az elnökségben, sem a Felügyelő Bizottságban változás nem történt. Az elnökség tagjai továbbra is Lehoczki Zoltán elnök, Szalai László alelnök és Dravecz Ferenc titkár, a Felügyelő Bizottság elnöke Papp Zoltán Tibor, tagjai Farkas Attila és Szatmári András.

Sikeresek voltak jubileumi rendezvényeink. A Hungária Kollégiumban tartott ünnepi összejövetelen 28-an, a deszkáspusztai kiránduláson 17-en, az istenmezejei hétvégén 10-en, a tisztújító közgyűlés utáni vacsorán 14-en voltunk. A Természetjáró Fiatalok Szövetségétől alapító tagunk, Fejes István „Ifjúsági Természetjárásért Emlékplakett” kitüntetést, egyesületünk jubileumi emlékérmet kapott. Évfordulónkról a Kispest honlap is beszámolt.

A személyi jövedelemadó 1%-ából idén 130.740,- Ft-ot gyűjtöttünk össze. Köszönet mindenkinek, aki élt ezzel a lehetőséggel vagy másoknak is ajánlotta egyesületünket.

A Fiatal Természetbarátok Nemzetközi Szövetsége frankfurti közgyűlésén ifj. Lehoczki Zoltánt a szervezet alelnökévé választották.

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség közgyűlésén egyesületünk tagjai közül Bruckner Viktor „Magyarszéky Béla Emlékérem” kitüntetést kapott. Gratulálunk!

Május 15-19. között kóspallagi szállással rendeztünk meg a Hungária Kollégium 7. osztálya részére a Bejárható Magyarország Program idei erdei iskolai oktatását. Voltunk a nógrádi várban, az esztergomi bazilikában, a Vaskapu-hegyen, a visegrádi palotában, a fellegvárban és a bobpályán valamint a királyréti tanösvényen, a hajtánypályán és Kisinócon.

A kerületi természetbarát talákozón egyesületünket öten képviseltük, túráztunk a Vörös-kőre és részt vettünk a kerületi közgyűlésen. 

Húsvéti istenmezejei kirándulásunkon kicsit átalakítottuk a konyhát, a szekrények, az asztal, a gáztűzhely és a hűtők elhelezkedését.

Március 4-én a Természetjáró Fiatalok Szövetsége az ifjúsági korosztály turizmusáért, természetjáró aktivitásáért, környezeti neveléséért kifejtett kiemelkedő munkája elismeréseként Ifjúsági Természetjárásért Emlékplakett kitüntetésben részesítette Juhász Árpádot, a Kispesti Gábor Áron majd a Kispesti Ady Endre Általános Iskolák nyugalmazott testnevelő tanárát. Gratulálunk a kitüntetéshez!

Istenmezejére felvittünk egy konyhaszekrényt, két szobai szekrényt, kisszekrényeket, egy heverőt, hűtőt, tűzhelyet, négy széket. Vettünk két évre való tüzelőt is. A képek itt láthatók.

Szabó Zsuzsa és Farkas Sanyi 2016-ban is teljesítették a Telesítménytúrázók Társasága által kiírt Budapest Kupa elnyerésének feltételeit. Gratulálunk a teljesítményükhöz!