Gémes Természetjáró Egyesület

közhasznú szervezet 

 

Kezdőlap

Magunkról

Híreink

2013. évi hírek

2012. évi hírek

2011. évi hírek

2010. évi hírek

2009. évi hírek

2008. évi hírek

2007. évi hírek

2006. évi hírek

2005. évi hírek

 

 

 

Egyesületi hírek 2014.

 

Véget ért a 2014. évi Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság. Egyesületünkből Dravecz Ferenc a középfokú B kategóriában 2. helyezést, Bruckner Viktor és Fodor Zoltán az alapszintű középfokú kategóriában 5. helyezést ért el. Az összesített eredmények itt láthatók.

A Mikulás-túrát a budai erdőlátogatási tilalom miatt a Lőrinci-erdőben rendeztük meg. A kirándulásról fényképes beszámoló jelent meg a kerületi honlapon.

Lehoczki Zoltán és Szalai László részt vett a TFSZ által Parádfürdőn rendezett Ifjúsági Vezetők Országos Találkozóján, ahol az egyesület elnöke nagy sikerű prezentációt és videó vetítést tartott az erdei iskola tapasztalatairól. A tanácskozás után elmentünk Istenmezejére és elvégeztük a téli víztelenítés feladatait.

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség elnöksége a Tájékozódási Verseny Bizottság vezetésével - Lehoczki Zoltán e tisztségből való lemondása miatt - Dravecz Ferencet bízta meg. A Magyar Természetjáró Szövetség Verseny Szervező Bizottsága elfogadta a BTSSZ TVB javaslatát, miszerint az országos középfokú bajnokságot 2015-ben a BTSSZ TVB rendezi meg. Ezt a BTSSZ elnöksége is támogatta.

A Bejárható Magyarország Program keretében a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával hat napos erdei iskolát tartottunk Istenmezején a Hungária Kollégium 5. osztálya részére. A hét folyamán a következő helyeket látogattuk meg a bérelt kisbuszokkal: Szilvásvárad- Szalajka-völgy, Somoskő vára, Salgótarjáni Bányamúzeum, Jósvafői barlang, Kékestető, Parádi Kocsimúzeum, Bükkszéki gyógyfürdő illetve Istenmezején a Noé szőlője. A programon az iskola részéről Dalman Erzsébet, Vér Pál és Fejes István, az egyesület részéről Szalai László és Lehoczki Zoltán vettek részt.  

Istenmezején 2 m3 tűzifát vásároltunk és tettünk a pincébe, így most egy-két évig megint van mit a kályhába tennünk.

A személyi jövedelemadó 1%-ából idén 131.479,- Ft-ot gyűjtöttünk össze. Köszönet mindenkinek, aki élt ezzel a lehetőséggel.

Az idei Gémes 40/25/20 teljesítménytúrán a rossz idő miatt a szokottnál jóval kevesebben voltak, a távokat 34-en teljesítették.

Jól sikerült nyári erdélyi kirándulásunk a Pádis-fennsíkra. Nehéz túráink voltak a Szamos-bazárban, a Csodavárban, a Galbina-szurdokban és egy könnyű a bogai vízeséshez.

A május 31-i Határjárás teljesítménytúrát összesen 336-an teljesítették, 21 rendező közreműködésével. A teljesítők és a rendezők névsora valamint a túra statisztikai adatai itt olvashatók.

Másodszor is sikeresen teljesítettük a „Spirit of Balaton” elnevezésű Balaton-kerülő kerékpáros teljesítménytúrát. A rendezvényről Kispest honlapján olvasható a beszámoló.

Lehoczki Zoli jeles eredménnyel leérettségizett és felvették a Corvinus Egyetem angol oktatási nyelvű gazdálkodás-menedzsment szakára.

Egyesületünk titkára, Dravecz Ferenc eredményesen elvégezte a BTSSZ által szervezett középfokú túravezetői tanfolyamot, így már 9 aktív bronzjelvényes túravezetője van egyesületünknek.

A pünkösdi hétvégén a szlovákiai Chopok hegycsúcsra valamint a Szalajka-völgybe szerveztünk autós kirándulást. A fényképek a képtárban, Viktor képeinél láthatók.

Egyesületünkből négyen vettünk részt a Gyalogtúrázók Országos Találkozóján, melyen a BTSSZ felkérésére segítettünk a szlovákiai Burda hegységbe vezetett túra lebonyolításában. 

Egyesületünk elnöke, Lehoczki Zoltán a jövőben nem tölti be a Természetjáró Fiatalok Szövetsége elnöki posztját, de gazdasági vezetőként továbbra is elnökségi tag maradt. A Budapesti Természetbarát Sportszövetségben viszont a gazdálkodásért felelős alelnök lett.

A Nemzeti Együttműködési Alaptól egyesületünk 500.000 Ft-ot kapott a Bejárható Magyarország programban való részvétel támogatására. A program keretében ősszel a Hungária Kollégium 5. osztályos gyerekei részére megszervezzük ennek az új tantárgynak az oktatását 36 órában, melyből 30 órát Istenmezején, ötnapos erdei iskola keretében tartunk meg.