Gémes Természetjáró Egyesület

közhasznú szervezet 

 

Kezdőlap

Magunkról

Híreink

2012. évi hírek

2011. évi hírek

2010. évi hírek

2009. évi hírek

2008. évi hírek

2007. évi hírek

2006. évi hírek

2005. évi hírek

 

 

 

Egyesületi hírek 2013.

 

Istenmezején egy helyi vállalkozóval újravakoltattuk a házunk hátsó falát, így egy régóta esedékes nagy munkát tudtunk elvégeztetni.

A TFSZ által szervezett „Dűlőkeresztelő” teljesítménytúrán egyesületünk tagjai közül a 33 km-es hosszú túrát Lehoczki Zoltán és ifj. Lehoczki Zoltán, a 24 km-es középtúrát Dravecz Ferenc és Draveczné Nagy Mária teljesítette.

A személyi jövedelemadója 1%-át egyesületünknek idén 23 fő ajánlotta fel, így összesen 80.616,- Ft-ot kaptunk. Köszönet mindenkinek, aki élt ezzel a lehetőséggel.

Nyári istenmezejei karbantartó táborunkban a következő munkákat sikerült elvégeznünk: a mosdóban normális zuhanykabin létesítése és a mennyezetre dekoratív álmennyezet ragasztása, a konyhában a megsüllyedt kövezet kijavítása,  az udvaron az eperfa kinyúló ágának levágása (ezáltal a fa további dőlésének megakadályozása). Köszönet a munkáért Pap Józsinak, Sörinek, Viktornak, Zolinak, Évának. A táborról készült képek és videók itt láthatók.

Sajnos ismét rossz hír érkezett. Németh Laci, a Hegyvidék-Optimista SE szakosztályvezetője, akivel közösen rendeztük a Határjárás teljesítménytúrát, többször segített a Gémes teljesítménytúra, a Sziget, a Gyermeknap és a Campona Kupák szervezésében is valamint ő volt az Optimista Kupa főrendezője egy hirtelen jött agyérgörcs következtében elhunyt.

Öten vettünk részt a „Spirit of Balaton” teljesítménytúrán, melyen 24 óra alatt kerékpárral kellett megkerülni a Balatont. Leggyorsabban Lehoczki Zoli (az ifjabbik) teljesítette a 220 km-t, 11 óra 50 perc alatt! Szőllősi Zsolt 16 óra 45 perc, Lehoczki Zoltán 21 óra 30 perc alatt ért célba. Fodor Zoltán és vendégként Glázer Zsófia 15 óra 41 perc alatt 160 km-t tettek meg. Az eseményről Kispest honlapján is jelent meg cikk.

Egyesületünk alapító tagja, Farkas Sándor eredményesen elvégezte a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola kereskedelem és marketing szakát. Szakdolgozatát „A 25 éves Gémes Természetjáró Egyesület közhasznú szervezet marketing tevékenysége” címmel írta, melyre jeles érdemjegyet kapott. Mindannyiunk nevében gratulálunk.

A Hungária Kollégiumtól kaptunk 3 emeletes és 1 szimpla ágyat, melyet el is szállítottunk Istenmezejére. A 4 legrosszabb állapotú emeletes ágy helyett állítottuk fel ezeket az utcai szobában.

Közgyűlésünk határozata értelmében egyesületünk tagdíjai a következők: rendes tagnak 1000 Ft/év, pártoló tagnak 500 Ft/év. Az eddigi MTSZ érvényesítési díjak és igazolványok megszűntek, a Szövetség idén ingyenesen biztosít az igénylők részére fénykép nélküli kedvezménykártyát.

Mély fájdalommal tudatom, hogy március 2-án elhunyt egyesületünk tiszteletbeli tagja, Papp István (Pista bácsi). Nemrég meghalt másik régi tanárunk, Varga Gyula bácsi is, alapító tagjaink talán emlékeznek még rá. Nyugodjanak békében!

A Teljesítménytúrázók Társasága által kiírt 2012. évi Budapest Kupán Szabó Zsuzsanna és Farkas Sándor - az év során 26 teljesítménytúra teljesítésével - kiemelt díjazásban részesültek, névre szóló kupát és oklevelet kaptak. A részletes eredménylista itt olvasható. A díjátadáson készült fotó itt látható.